Zencefilli Kurabiye Tarifi

Bu zencefilli kurabiye tarifini kısa süre önce yaptım ve çok güzel oldu ve yılbaşı için de yapacağım. Hazırlaması zor değil ve gerçekten güzel oluyor.


Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Oda sıcaklığındaki 140 gram tereyağını yarım su bardağı toz şekerle karıştırın. Karışım bulamaç haline geldiğinde içine 1 yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmez ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu işlem bittikten sonra karışımı spatula ile toparlayın ve sonra iki buçuk su bardağı un, bir paket kabartma tozu, yarım yemek kaşığı tarçın ve bir tatlı kaşığı toz zencefili eleyerek ekleyin. Karışımı yoğurup hamur haline getirdikten sonra 15 dakika dondurucuda bekletin. Hamuru açıp kalıplarla kestikten sonra önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Afiyet olsun!!

Yazan: Defne Çiftçi