Yeni Kısıtlamalar Neler?

2. Çeyrek döneme geçtik ve bir sürü yeni değişiklikler ortaya geldi. Okullar 1.dönemin sonuna kadar kapandı. Okulların kapanması ve her şeyin tekrardan online’a geçmesi bu sefer sadece öğrencileri değil öğretmenleri de etkiledi. Eskiden öğrenciler evde olsa da öğretmenler okula gelirken, artık öğretmenler de evden ders vermeye başladı. Bununla birlikte kısıtlamalar tekrar başladı. 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri artık sadece 10:00-16:00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyor. Yetişkinlere de 20:00’den sonra bir sokağa çıkma yasağı uygulanmaya geçti. Hafta sonları ise 10:00-20:00 saatleri arası dışında sokağa çıkma yasağı geldi. Sinemalara da yıl sonuna kadar kapandı. Ayrıca restoranlarda kapandı, sadece paket servise geçildi. Bu yeni kısıtlamalar toplum içerisinde çok fazla yargıya uğradı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Deniz Erçelen