WikiLeaks'ın Kurucusu Julian Assange'ın Kefaletle Serbest Kalma Talebi Reddedildi

İngiliz mahkemesi, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange’ın kefaletle serbest kalma talebini reddetti. Assange, 2010 yılında ABD’nin Irak ve Afganistan’da işlediği suçların da içinde bulunduğu pek çok gizli belgeyi yayınlamıştı. ABD’nin casuslukla suçladığı Assange, 2012 yılında İsveç’te hakkında tecavüz iddiaları ortaya atılması sonucu Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’ne sığınmıştı. Nisan 2019’da elçilikten çıkarılarak tutuklandı ve o zamandan beri cezaevinde bulunmaktadır. Şimdi ise casusluk ve bilgisayar korsanlığı suçlarından dolayı İngiltere'de tutuklandi. Londra’daki bu dava da olan yargıç Vanessa Baraitser, “İnancım şudur ki bay Assange bugün serbest bırakılırsa, temyiz davası sonrası mahkemeye tekrar teslim olmayacaktır” sözlerini söyledi. Londra’daki mahkeme Assange’in geri ABD ye gönderilmesini intihar etme riski ve kaçma riski olduğunu söyleyerek reddetti.

Yazan: Deniz Erçelen