Viyana'da Terör Saldırısı

2 Kasım günü, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşanan terör saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu duyuruldu. Bir kişinin bombalı kemer ile kendini patlattığı biliniyor. Akşam 20:30 civarında başlayan silahlı saldırının yaklaşık iki saat sürdüğü belirtildi. Polisin yaptığı açıklamaya göre saldırılar kentin 6 farklı noktasında gerçekleştiriliyor. Silahlı saldırgalardan biri gözaltına alındı diğeri ise etkisiz hale getirildi. Yetkililer halka, “Lütfen şehirdeki tüm halka açık yerlerden kaçının. Evlerinizde kalın” çağrısı yaptı. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer bunun terör saldırısı olduğunu açıkladı. Nehammer, “Saldırının amacı demokratik toplumumuza zarar vermek ve bölmekti. Saldırganın evine baskın yapıldı ve video malzemeleri ele geçirildi, bazılarını inceledik. Saldırganın üzerinde bomba kemeri ve ağır silahlar bulundu” dedi. Kamu binaları perşembe gününe kadar kapatıldı. Saldırıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Bu terör saldırılarının ardında ülkede 3 gün yas ilan edildi.