Vaka Sayılarında Son Durum

Bugüne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük vaka sayıları 8 bini bile geçmemişken bugün, 25 Kasım’da, Türkiye’de günlük hasta sayısı 6 bin 814, vaka sayısı ise 28 bin 351 olarak açıklandı. Tabipler odasının açıkladığı sayı ise yaklaşık 87 bindir. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada İstanbul’un üçüncü zirvesini yaşadığını söyledi. Açıklanan 28 bin 351 vaka sayısı, Türkiye nüfusu yaklaşık 80 milyonken yapılan sadece 164 bin 547 içinden tespit edilenlerdir. Ayrıca İstanbul’da yoğun bakım ünitelerinde yaklaşık %70 doluluk olduğunu ve yoğun bakımlarda covid olmayan hastalara da yer kalması gerektiğini söyledi. Artık herkesin durumun ciddiyetinin acilen farkına varması, tedbirlerini alması gerekmektedir.

Melisa Dilege'22