Türkiye'den Irak'a 5 Milyar Dolar Kredi Desteği

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Dışişleri Bakanı, Irak’ın yeniden inşası için Türkiye’nin 5 milyar dolar kredi sağlayacağını açıkladı. Çavuşoğlu "Irak'a 5 milyar dolarlık bir kredi vaadinde bulunduk. Aynı şekilde 50 milyar dolarlık insani ve kalkınma projeleri için kredi vaadinde bulunduk. Firmalarımızı hem projeleri üstlenmeye, hem yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Irak ve Suriye'nin istikrarı bizim için çok önemli. Buranın imarı bizim ekonomimiz için de çok önemli" diyerek bir açıklamada bulundu. Irak başbakanı Mustafa el-Kazımi “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan benim yakın dostumdur. Türkiye’de Irak’a yakışır şekilde karşılama töreni düzenlendi. Türkiye, Kuveyt Konferansı’nda taahhütte bulunduğu 5 milyar dolarla Irak hükümetini desteklemeye hazır” Türkiye dışında katkıda bulunacak ülkeler de var. Katar, 1 milyar dolar tutarında kredi ve yatırım yapacağını, Suudi Arabistan, 1.5 milyar dolar kredi hakkı sağlayacağını, Birleşik Arap Emirlikleri, 500 milyon dolar destek yapacağını, Kuveyt ise 2 milyon doların yatırım yapacağını açıkladı.

Begüm Bulgurluoğlu'23