Türkiye Azerbaycan Arası Yeni Doğalgaz Hattı Kuruluyor

Geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Azerbaycan ülkeleri arasında bir doğalgaz hattı anlaşması imzalandı. Doğalgaz boru hattı kurulması anlaşması her iki ülkenin enerji bakanları tarafından imzalandı. Türkiye’nin Enerji Bakanı Fatih Dönmez bu anlaşma üzerine yaptığı konuşmada “Dev yatırımlarla güçlenen enerji ortaklığımız Iğdır-Nahçivan doğal gaz boru hattı ile derin bir anlam kazanacak. Gönülden bağlı olduğumuz Azerbaycan ile çok daha güçlü bağ kurmuş olacağız.” açıklamasında bulundu. Bu anlaşma sayesinde, Türkiye’nin Iğdır ilinden Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne doğal gaz tedariki sağlanması kararı alındı.

Yazan: Melis Seven