Süveyş Kanalını Tıkayan Gemi Kurtarıldı

Geçtiğimiz günlerde Süveyş kanalını tıkayan gemi, salı günü karaya oturdu ve su yolunda yanlamasına sıkışıp mahsur kaldı. Daha detaylı araştırmalar yapılmasa da, geminin karaya oturmasında ters bir rüzgarın etkisi olduğu söyleniyor.

Asya'yı Avrupa ve Orta Doğu'ya bağlayan Süveyş kanalı, dünyanın en yoğun ticaret yollarından biri. Bu ticaret gemisi kanalı günlerce tıkayınca da, konteyner gemileri, tankerler ve dökme yük gemileri de dahil olmak üzere kanaldan geçmek için bekleyen 370'den fazla gemi birikti. Bu gemi birikiminin temizlenmesi ve kanalın akışının normale dönmesinin birkaç gün sürmesi bekleniyor.

Usame Rabie, Cumartesi günü, Kanal'ın gelirlerinin blokajın her günü için 14 milyon - 15 milyon dolarlık bir darbe aldığını söyledi.

Damla Karabay'22