Rusya'da Navalni Protestoları

Rusya’da muhalif taraftan lider Aleksey Navalni zehirlenmesinden ötürü ülke dışında tedavi görmüştü, ülkeye döndüğünde ise gözaltına alınınca sokaklara dökülen vatandaşlar oldu. Devlet kararıyla ülkeye adımını bastığı an havaalanında gözaltına alındı. Bu duruma karşın, Navalni destekçileri sokaklarda protestolar düzenlediler. Bu harekete polis sertçe cevap verdi ve 800’den fazla göstericiyi gözaltına aldı. Polisten gelen sert müdahaleler sonucu yaralananların da olduğu belirtildi. Protestolar Moskova, St. Petersburg, Tomsk, Vladivostok ve Omsk kentlerinde düzenlendi.

Yazan: Sude Aytekin