Peru Son Durum!

Peru devlet başkanı Martin Vizcarra, ülkenin halkının genel olarak sevmediği kongresinde “ahlaki yetersizlik” nedeniyle görevden alındı.Vizcarra ile ilgili birçok yolsuzluk iddiası var fakat kanıtlanmış olan bir şey yok. Peru şu an halkın seçmediği kongre başkanı Manuel Merino tarafından yönetiliyor. Devletin yasama ve yönetme güçleri arasında denge olmadığı için politik, adli ve eğitim sistemleri riskte. Peru’da şu an protestolar yapılıyor. ​#Merinonoesmipresidente ve #golpedeestadoenperu hashtaglerndeki gönderileri paylaşarak bu durumla ilgili farkındalık yaratabilirsiniz.

Zeynep Defne Çiftçi'24