Papa Francis: Eşcinseller De Aile Kurma Hakkına Sahip

Katolik Kilisesinin lideri Papa Francis, LGBT derneği üyeleriyle gerçekleştirdiği sohbet sırasında, “Homoseksüellerin de ailemizin bir parçası olma, aile kurma hakkı var. Onlar da Tanrı’nın çocukları. Kimse dışlanmamalı veya bu sebepten ötürü hor görülmemeli. Hayat hayattır, bazı şeyleri oldukları gibi kabul etmeli. Her durumda onları kabul etmeliyiz, bugün Hz. İsa da bunu yapardı” dedi. LGBT üyeleri ve aileleri için kurulan destek amaçlı “La Tenda di Gionata” adlı dernekte, Mara Grassi adlı bir ebeveyn , inançlı ailelerin Katolik Kilisesi’nin eşcinselliğe sergilediği kapalı tutumdan dolayı yıllardır acılar çektiğinden bahsetti ve Papa’nın bu tutumunu “karanlık yıllardan sonra bir ışık” olarak tanımladı.