"Ordu Satılmış"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “ordu satılmış” sözleri Devlet Bahçeli tarafından çok büyük tepki gördü. Bu olayın üzerine Bahçeli’nin cevabı “Hesabı sorulması gereken bir şerefsizliktir, kepazeliktir..” oldu. Başarır’ın açıklamasına karşın gündem de olan bir başka paylaşım ise, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Twitter üzerinden attığı “Şuursuz.” tweeti oldu. İktidar, “ordu satılmış” söylentisine de sessiz kalmadı, Ali Başarır’a iktidardan kınamalar geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a karşı, “FETÖ ile iş birliği yaptı. Şimdi kalkmışsın bana ey Kılıçdaroğlu şu bu. Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin? Sen kim ordu kim!” demesine karşılık, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki ifadelerini gerekçe göstererek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Yazan: Melis Seven/ Zeynep Tatlı