Nijerya'daki Saldırıda Kaçırılan Çocuklar Kurtarıldı

11 Aralık 2020’de, Nijerya’da bir okulda olan silahlı saldırı sonucunda yüzlerce çocuk kaçırılmıştı. Bu saldırı, sekiz gün içerisinde Nijerya’da yaşanan ikinci toplu adam kaçırma operasyonuydu. Saldırıdan sonra, 16 Aralık’ta Nijerya’daki bütün okullar geçici olarak kapatılmıştı. Devlet, saldırıyı düzenleyenlerle olan müzakereleri üzerine, çocukların çoğunu kurtarmayı başardı. Çocuklar, otobüs aracılığıyla Katsina’ya döndüler, ve orada Nijerya devlet başkanı Muhammadu Buhari tarafından karşılandılar. Saldırıyı Nijerya’nın kuzeyinde bulunan terör örgütü Boko Haram’ın üstlenmesine rağmen, yerel yetkililer artık çocukların yerel haydutlar tarafından kaçırıldığını söylüyorlar.

Amnesty International, bu senenin sadece ilk altı ayında bile 1100 kişinin Nijeryalı haydutlar tarafından öldürüldüğünü, ve Nijerya devletinin buna kalıcı bir çözüm bulamadığını, saldıranlara da adaletli bir ceza veremediğini söyledi.

Damla Karabay'22