Nijerya'da EndSARS Ayaklanması

Nijerya’nın en büyük şehri Lagos’ta, polisin uyguladığı şiddete karşı ayaklanmalar başladı. Özel Hırsızlıkla Mücadele Birimi insan hakları ihlali sebebiyle kapattırmaya çalışılıyor. Ekonomik haksızlıklar ve halkın %40 ını oluşturan 30 yaşından genç kişilerin işsiz olması, polis yüzünden öldürülenlerin 82 vakaya çıkması, polislerin uyguladığı işkenceler bu ayaklanmayı başlatan en büyük etkenlerden oldu. 20 Ekim günü ordunun protestoculara ateş açtığı ve en az 12 protestocunun öldürüldüğü bildirildi. Uluslararası Af Örgütü de yaralı ve ölü sayısının doğruluğunu destekledi. Öbür taraftan, ordu ise bu protestoculara ateş açma ve öldürme haberlerini yalanlamaya devam ediyor. Nijerya Devlet Başkanı Mahammadu Buhari, halka itidal çağırısında bulundu.