Nesli Tükenmekte Olan Gelincik Klonlandı

Bilim insanları ABD'nin nesli tükenen türlerinden olan kara ayaklı gelinciği 30 yıl önce ölen bir hayvandan alınan genlerle klonlamayı başardı. ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi, aralık ayında başarıyla klonlanan kara ayaklı gelinciğin varlığını perşembe günü duyurdu. Klonlama işleminde, 33 yıl önce öldükten sonra dondurulan “Willa” adlı gelinciğin genlerinin kullanıldığı belirtildi. 10 Aralık’ta dünyaya geldiği ifade edilen “Elizabeth Ann”, ilk klonlanmış siyah ayaklı gelincik olurken, neslinin devamının sağlanması amacıyla doğaya bırakılmayacağı kaydedildi.

Melisa Dilege'22