Neden Planlı Olmalıyız?

Planlı olan insanlar, her zaman diğerlerinden 1-0 öndelerdir çünkü onlar ne yapacaklarını daha iyi bilirler. Plansız bir kişiyse gün içinde kendini bezgin, hayattan bıkmış ve yorgun hisseder. Bunun en önemli nedeni, yapması gereken işleri belli bir program çerçevesinde yapmaması ve bir işle ilgilenirken bir taraftan da diğer işi düşünmesidir. Oysaki planlı bir insan böyle bir durumla karşı karşıya kalmaz. Planlı insan, neyi ne zaman yapması gerektiğini bilir. Önceliği yapması gereken işe vererek geri kalan işleri de zamanı geldiğinde yapmaya çalışır.

Planlı olmak her günümüzü, haftamızı belli bir düzen içinde yaşamaktır. Hangi saat diliminde ne yapacağımızı belirleyerek, zamanımızı kurallar çerçevesinde geçiririz. Sıkıntı olmadığı sürece plana sadık kalarak başarıya ulaşmamız sağlanır.

Peki, planlı olmak bize ne kazandırır ? Planlı olmanın bize kazandırdığı birçok şey vardır:

• Stresten kurtuluruz.

İşlerimizi tamamlayamamak bizim için bir stres kaynağı olacaktır. Oysa planlı olmak, bu stresi ortadan kaldırır çünkü elinizi attığınız her şey belirli bir program dahilinde gerçekleşecektir.

• Mutlu oluruz.

İşlerimizin rutininde mükemmel bir şekilde bitmesi bizi aynı zamanda mutlu eder. Planlı bir yaşam ile kendimize ayırdığımız zaman mutlu olmamızın en büyük anahtarlarından biridir.

• Motivasyonumuz artar.

Planlı oldukça derslerde ve hayatta başarımız artar. Başarımız arttıkça da motivasyonumuz yükselir.

• Sonuca daha kısa zamanda varırız.

Planlı olmamız, hedefimize doğru izleyeceğimiz yolu önceden belirlemiş olmamız demektir. Hedefe ulaşmamız ise bu yolu izleyerek hızlanır.

Mey Elhadef'24