Muharrem İnce Yeni Parti Kuracağını Belirtti

Fatih Portakal’ın parti kurup kurmayacağı konusunda sorduğu soruya, kuracağı yönünde cevap veren Muharrem İnce, partinin adı ve logosu gibi detaylarının dahi hazır olmaya başladığını belirtti. Bu hareketine neden olarak ise “...Türkiye'nin Anayasası, AKP, CHP... Birbirinden farkları kalmadı...Cumhuriyet Halk Partisi'nde demokrasi kalmamıştır artık...Partide demokrasi yoksa Türkiye'ye demokrasi getirme şansın yoktur. Onun için bunlara meydan okuyacağım, asla susmayacağım." ifadelerini kullandı. Partisinin “Memleket Hareketi”ne uygun olacağını belirtti ve cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında “Eğer 1 ay daha erken olsaydı, 51 değil 81 gün önce aday olsaydım, CHP bazı hataları yapmasaydı bugün cumhurbaşkanıydım. Tekrar aday olmayı ben istiyorum tabii ki" ifadelerini kullandı.

Sude Aytekin'22