Muharrem İnce'nin İstifası

Muharrem İnce “Memleket Hareketi”ni kurması ile birlikte CHP ile yollarını ayırdığını belirtti. İstifası sırasında üzerine çok konuşulan sözlerinden birkaçı “ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum... Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Atatürk'e kefere diyenlerle yolumu ayırıyorum… Acaba muhalefet bir şey diyecek mi diye bekledim, muhalefetten tık yok. Milyonlarca yüreği yeten bir insan var bu toplumda… Ben onların sözcüsü olarak diyorum ki: Evet, istifa etmelisin! Bu muhalefet diyemiyor bunu, meydan okuyamıyor... Toplumu karpuz gibi bölmüşler, herkes yerinden memnun ama biz memnun değiliz. Biz üçüncü bir yol sunuyoruz insanların önüne… CHP artık tabeladan ibaret...Atatürk’ün kurduğu CHP kendi ilkelerinden uzaklaşmıştır. İdeolojik savrulmalar yaşamaktadır. Yöneticiler ile seçmen arasında derin bir uçurum oluşmuştur...Atatürk’e kefere diyenler ile yolumu ayırıyorum.” olmakla beraber onu güzel bir sürecin beklediğini düşündüğünü de ekledi. Yine sonraki dönem için ise “CHP’den istifa eden üç milletvekili arkadaşımız (Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel) Memleket Hareketi’ne katılmışlardır. Partimiz kurulunca, TBMM’de İYİ Parti’den sonra en çok vekili olan grup olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yazan: Sude Aytekin