Laboratuvarda Üretilen Tavuk Eti!

Singapur, laboratuvar ortamında üretilen tavuk etinin satışını onay veren ilk ülke olarak tarihe geçti. Singapur Gıda Ajansı’nın yaptığı açıklamada, ABD'li Eat Just şirketi tarafından laboratuvar ortamında üretilmiş olan bu etin güvenli olduğu ve sağlığa zararının tespit edilmediği bildirildi. Eat Just'ın CEO’su olan Josh Tetrick, laboratuvarda hayvan kas hücrelerinden ürettikleri tavuk etinin çok yakın zamanda Singapur'da restoranlarda satışa sunulacağını söyledi.Tetrick, başardıkları bu gelişimi "küresel gıda endüstrisi için çığır açıcı bir atılım" olarak gördüğünü açıkladı. Sağlığa zararlı olmadığı savunulan etin üretiminde hiç bir şekilde antibiyotik kullanılmadığına deyindi. Fiyat açısından ise normal tavuk etiyle yüksek bir fiyat farkı yaratmayı hedeflemediklerini bildirdiler. Hayvan kesilmeden elde edilen et piyasasının büyüklüğünün 10 yıl içinde 140 milyar dolara çıkabileceği düşünülüyor. Etin ne zaman dağıtılacağı hakkında ise henüz bir bilgi bulunmamakta.

Instagram
  • Instagram
  • Spotify
Spotify

@hisarinsessi

Hisarın Sessi

Her geçen yıl katlanarak büyüyen Hisarın Sessi, 4 yıldır gururla Hisar Lisesi’nin “ses”ini duyuran, günümüzde örneğini nadir gördüğümüz etik ve temiz gazeteciliği kendine başlıca hedef güden; en doğru ve hızlı şekilde bilgilendirme, perspektif ve farkındalık kazandırmanın yanı sıra okuyucusuna keyif veren, lise geleneği haline gelmiş ve tamamıyla lise öğrencileri tarafından yürütülen bir yapıdır.

BİZE ULAŞIN

E-Posta

© 2020 by Ayşe Çelebi, Defne Bahar, Kaan Ayverdi, Lal Acar, Zeynep Sude Aytekin