Laboratuvarda Üretilen Tavuk Eti!

Singapur, laboratuvar ortamında üretilen tavuk etinin satışını onay veren ilk ülke olarak tarihe geçti. Singapur Gıda Ajansı’nın yaptığı açıklamada, ABD'li Eat Just şirketi tarafından laboratuvar ortamında üretilmiş olan bu etin güvenli olduğu ve sağlığa zararının tespit edilmediği bildirildi. Eat Just'ın CEO’su olan Josh Tetrick, laboratuvarda hayvan kas hücrelerinden ürettikleri tavuk etinin çok yakın zamanda Singapur'da restoranlarda satışa sunulacağını söyledi.Tetrick, başardıkları bu gelişimi "küresel gıda endüstrisi için çığır açıcı bir atılım" olarak gördüğünü açıkladı. Sağlığa zararlı olmadığı savunulan etin üretiminde hiç bir şekilde antibiyotik kullanılmadığına deyindi. Fiyat açısından ise normal tavuk etiyle yüksek bir fiyat farkı yaratmayı hedeflemediklerini bildirdiler. Hayvan kesilmeden elde edilen et piyasasının büyüklüğünün 10 yıl içinde 140 milyar dolara çıkabileceği düşünülüyor. Etin ne zaman dağıtılacağı hakkında ise henüz bir bilgi bulunmamakta.