Korona Virüsün 2019'dan Beri Olduğu Ortaya Çıktı

Korona virüsünün 2019 Kasım’da İtalya’da görüldüğü ortaya çıktı. Milano şehrinde 21 Aralık 2019 hastalanan bir çocuktan örnek alınmıştı. Neredeyse bir yıl sonra uygulanan Covid-19 testi pozitif çıktı. 4 yaşındaki çocuk öksürük, yüksek ateş, solunum güçlüğü ve kusma şikayetleriyle hastaneye gitmişti. Çocuğa cildinde oluşan kabarıklıklar nedeniyle kızamık teşhisi konmuştu. Çocuktan alınan örnek eksi seksen derecede saklanmıştı. Bu örnek Wuhan’da çıkan yeni tip koronavirüsle ​(Sars-Cov 2) birebir eşleşiyor. Virüsün laboratuvar ortamında bulaşmış olma ihtimali olmadığı profesörler tarafından belirtildi. Çocuk ve ailesi de o zamanlarda seyahat etmemişti, bu da bize Kasım sonlarına doğru İtalya’da Korona’nın var olduğunu kanıtlıyor. Aynı zamanda kanser araştırmaları yapan iki enstitüde 2019 Eylül’de alınan örneklere uygulanan testlerin %1.6’sında Korona antikorlarına rastlanmıştır.

Yazan: Begüm Bulgurluoğlu