Korkutan Balık Ölümleri

Çanakkale’de Tuzla Çayı'nın denize aktığı bölümde çok sayıda balık ölümlerinin yaşandığı gözlemlendi. Bu durum vatandaşları tedirgin etti. Tuzla köyü Muhtarı Necdi Ceylan, "Geçen yıl da başımıza geldi. Levrek, kefal ve sazan gibi balıklar ölmüş. Bu sene de kuraklık vardı. Yağmurlar başlamadan önce bu balıklar ölmeye başlamıştı. Biz oksijen yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz.” açıklamasını yaptı. Geçen seneden sonra tekrar oksijensizlik sebebiyle yaklaşık 200 balığın ölümü küresel ısınma ve kuraklığın ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını göstermektedir. Çanakkale aynı zamanda Aralık aynının başlarında tehlikeli derecede kurak olarak derecelendirilmişti. Bu durumu daha fazla ilerletmemek için bu sene içerisinde bazı kısıtlamalar getirildi.

Melisa Dilege'22