Kişisel Verileri Koruma Kurumu'ndan Whatsapp Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde çoğumuzun akıllı telefonunda WhatsApp uygulaması açıldığı zaman “WhatsApp Sözleşmesi” karşımıza yeni bir sayfa olarak çıktı. Kişisel verileri, insanların mahremiyetini korunmadığı ve kabul edilmediği sürece de uygulamayı kullanmaya izin vermeyeceği gerekçeleriyle günlerdir tepki çeken WhatsApp, kullanıcı kaybetmeye başladı bile. Bu süre içerisinde en çok indirme alan WhatsApp türevi uygulamalar Telegram, Signal, Bip olarak ilerliyor. Dün CNN ‘in WhatsApp’ın bu kararından vazgeçtiği haberini verdiği hızla yayıldı fakat sonrasında bunun da yalan haber olduğu ortaya çıktı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu ise yarın yapacağı toplantıda bu konuyu ele alacağını ve elinden bir şey gelip gelmeyeceğine bakacağını açıkladı. İlerleyen günlerde haberdar olacağız...