İota Kasırgası

Eta kasırgası sonrasında İota Kasırgası'da Orta Amerika'yı vurdu ve şimdiye kadar 23 kişi hayatını kaybetti. Haftasonu kasırgaya dönüşen İota, Orta Amerika ülkelerinden Panama, El Salvador, Honduras, Guatemala, Kosta Rika, Nikaragua ve Panama'yı vurdu. Kasırganın etkili olduğu bölgelerdeki yolların ve köprülerin yıkılması sebebiyle kurtarma çalışmaları askerlerinde yardımıyla helikopterler aracılığıyla sürüyor. Aşırı yağış sebebiyle de bir çok ev su altında kaldı. Orta Amerika Devlet başkanlarının yaptığı çağrı sonrasında Amerika Devletleri Teşkilatı, mali ve insani yardımda bulunacaklarını belirtti. Nikaragua'da 400000'in üzerinde insan kasırgadan etkilendi. Nikaragua Hükümeti İota Kasırga'sını ülkelerini vuran en güçlü kasırga olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Yazan: Defne Bahar