İzmir'de Korkutan Deprem

Ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerin en günceli bugün (30 Ekim 2020) de yer aldı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’ne göre Ege Denizi'nde İzmir ve çevresinde de hissedilen 6.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve birçok illerde de hissedildi. ​Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıkladı. Deprem, Seferihisar’ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir’de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.