İtalya'daki Yeni Kısıtlamalara Protestolar

İtalya’da vakaların artması sebebiyle getirdikleri karantinalar ve limitleyen tedbirler sonucunda halk ayaklandı Başbakan Conte salgının yayılmasını azaltmak için tedbirler alınması gerektiğini ama bunu ikinci genel bir karantinayla yapmak istemediklerini söyledi. 23:00-05:00 arası sokağa çıkma yasağı; bar, kafe, dondurmacı gibi işletmelerin akşam 18.00'de kapatma zorunluluğu getirildi ve spor salonu, yüzme havuzu gibi yerler kapatıldı. Milano, Torino, Trieste ve Napoli başta olmak üzere pek çok yerde protesto edildi, Milano ve Torino’da bu protestolar şiddet eylemine döndü. Protestocuların ses bombası ve fişeklerine polis göz yaşartıcı sprey ile karşılık verdi. Milano’da bir polis yaralandı ve iki kişi gözaltına alındı, Torino’da ise 2 polis yaralandı ve on kişi gözaltına alındı.