İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte ve Hükümeti İstifa Etti

İtalya'da dörtlü koalisyonun bozulmasıyla başlayan hükümet krizinde, Başbakan Giuseppe Conte ve hükümeti istifasını sundu. Herhangi bir partiye bağlı olmasa da 5 Yıldız Hareketi'ne yakın olan Conte, 2018'de başbakanlığa gelmeden önce siyaset dünyasında tanınmayan, avukatlık ve profesörlük yapan bir isimdi. 13 Ocak’ta Italia Viva Partisinin istifası üzerine parlamentodaki çoğunluğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan 2. Conte Hükümeti, ayrılmak zorunda kaldı.13 Ocak’ta IV Avrupa Birliği'nden gelecek kurtarma fonuna ilişkin başbakanlığın hazırladığı planı ve Conte'yi sert şekilde eleştirerek ayrılmıştı. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet krizini aşmak için yarından itibaren parlamentoda temsil edilen partilerle siyasi istişarelere başlayacağını belirtti.

Begüm Bulgurluoğlu'23