"Her An 7'nin Üzerinde Deprem Olabilir"

Türkiye'de yaşadığımız müddetçe hiç bir zaman unutmamamız gereken, özellikle son zamanlarda fazlasıyla gündemde olan bir konu; deprem. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Haluk Özener'in yaptığı açıklamaya göre ''Her an 7'nin üzerinde deprem olabilir.'' Henüz genç bir ülke olan ve fay hatlarının hareketli olduğu Türkiye'de, 120 yıl içerisinde 4 büyüklüğünün üzerinde 10 bin 965 depremin meydana geldiği açıklanmıştır. Özener konuşmasında İzmir depremine işaret ederek, yapılan hesaplarda 7,2'nin üzerinde bir enerji birikimi olduğundan bahsetmiştir. Bunun üstüne bize her zaman söylendiği gibi dikkatli, hazırlıklı ve en önemlisi bilinçli olmak düşer.

Yazan: Yasmin Erkohen