Geri Dönüşü Olmayan Buzul Erimesi

2020’nin son haftaları felaket haberlerle devam ediyor. Yüzeyinin yüzde 81’i buzullarla kaplı olan Grönland’ın buz tabakaları gitgide inceliyor. Araştırmacı Michalea King Grönland’daki erimenin geri dönüşü olmadığını ve kar yağışının artması gibi hava koşullarının bu durumu değiştiremeyeceğini belirtti. Dünya’nın en büyük adası olan Grönland’ın buzullarının sürekli erime halinde olması, okyanusların su seviyesini arttırmakla beraber orada bulunan hayvanların hayatını da riske atıyor. Son zamanlarda da sıkça adı geçen Kutup Ayı’ları buzulların erimesi sonucu artık avlanmakta ve soylarını devam ettirmekte gün geçtikçe daha da zorluk çekiyor.

Melis Seven'22