Gençler İçin Bütçe Ayrıldı!

Hollanda, pandemide yanlızlık çeken gençler için bütçe ayırdı. Son zamanlarda git gide artan corona salgını yüzünden gençlerde kaygı, yanlızlık artması sonucu depresyona çare olarak, Hollanda bütçesinden 58,5 milyon euro ayırdı. Bu durum üzerine, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, gençlerin pandemi öncesindeki hayatlarına oranla bir çok yaşam alanından vazgeçme zorunluluklarında oldukları için kaygı, üzüntü gibi duygularla çok sık karşılaşmaya başladıklarını belirtti. Hollanda belediyeleri ayrılan bu parayı gençlerin gerçekleştirebileceği fotoğrafçılık kursları,yaratıcılık atölyeleri, müze gezileri ve internet üzerinden yapılacak birden fazla etkinlik için kullanmayı hedefliyor. Noel tatilinden itibaren başlayacak bu uygulamadan 27 yaşına kadar olan herkes yararlanabilecektir.