Fransa'da Eski Cumhurbaşkanı Hapis Cezasına Çarptırıldı!

Nicolas Sarkozy'nin yolsuzlukla yargılandığı davada karar verildi. Sarkozy’nin suçlandığı telekulak (bir kimsenin telefon konuşmalarının yasa dışı ve gizli yollarla dinlenmesi) davası sonucunda üç yıl hapis cezasına çaptırıldı. Paris Ceza Mahkemesi’nin kararıyla aynı davada yer alan iki avukat: Thierre Herzog ve Yargıç Gilbert Azibert de cezalandırıldı. Eski cumhurbaşkanı hakkında başlatılan başka bir soruşturmayla ilgili mahkemeden bilgi alabilmek için "nüfus ticareti yaptığı ve duruşmaların gizliliği ilkesini ihlal ettiği" gerekçesiyle 2014'te dava açılmıştı.Sarkozy'nin, avukatı Herzog ile yaptığı görüşmelerde, bu soruşturma kapsamında polis ve savcılardan bilgi sızdırdığı belirlenmişti.

Begüm Bulgurluoğlu'23