Ermenistan Halkı Savaşa Çağırdı

27 Eylül’de başlayan ve hala devam eden Azerbaycan - Ermenistan arasındaki sıcak çatışmalar Ermenistan’ın gittikçe zor duruma düşmesiyle devam ediyor. Durumlar gittikçe daha da ciddileşiyor. Ermenistan Başbakanı Paşinyan yaptığı bir açıklamada Ermenistan’ın savaşta çok darbe aldığını ve zor durumda kaldığını belirtti. Daha önce yapılan geçici ateşkes anlaşmalarını iki kere bozmuş olan Ermenistan açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Azerbaycan taviz vermeyecek ve geri adım atmayacak, bu durumda bölgedeki çatışmalar için diplomatik çözüm uzun bir süre boyunca söz konusu olamaz". Azerbaycan tarafından işgalden kurtarılması amaçlanan çok sayıda bölgede Azerbaycan kendi hedefleri doğrultusunda başarıya ulaşmakta, Ermenistan ordusu da ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Dağlık Karabağ yönetiminin son yaptığı açıklamaya göre, savaşın başından bu yana yaklaşık 710 Ermenistan askeri hayatını kaybetti. Azerbaycan Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamada ise Ermenistan'ın açtığı ateş sonucunda 61 sivilin hayatını kaybettiği ve 291 sivilin yaralandığı belirtildi. Paşinyan yaptığı konuşmada “Dağlık Karabağ'daki tüm iş insanlarının ve öğrencilerin Dağlık Karabağ’a dönerek ordu hizmetine girmeleri gerekiyor.” ifadesini kullanarak halka bir savaşa çağrı yaptı.

Melisa Dilege'22