Disleksi ve Farkındalık

Öğrenme güçlüğü günümüzde hak ettiği önemi görmüyor. Öğrenme güçlüğü dinleme, konuşma, okuma, yazma akıl yürütme ile matematik becerilerinin kazanılması ve kullanılmasında önemli güçlükleri olan, standart eğitime rağmen yaşına ve zekasına uygun başarı gösteremeyen bireylerde görülen nörolojik bir bozukluktur. Sıkça gündümde görmediğimiz bu konu bireyi oldukça etkiler. Gerek okul hayatında olsun, gerek sosyal hayatında olsun, zaman zaman onun bir adım daha geride hissetmesine yol açabilir. Öğrenme güçlüğü ile baş edenlerin aile ve okul tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Bu durumun farkındalığının artması, bireyin gereken desteği alıyor olması onu kendini diğerlerinden eksik hissetmeksizin daha gelişmiş bir noktaya taşımasına yardımcı olur. 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftasını bilmeyenlerle paylaşalım. Farkında olalım.

Melis Seven'22