Danimarka Vizon İtlafında Son Durum

Geçtiğimiz ay Danimarka’da corona virüsün mutasyona uğradığı, 200’ü aşkın insanın bu sebeple öldüğü iddia edildi. Cluster-5 adı verilen mutant, corona virüsünün sebep olduğu söylenen bu ölümlerden vizonlar sorumlu tutuldu. Bu nedenle birkaç hafta boyunca milyonlarca vizon itlaf (öldürerek ortadan kaldırma) edildi. Bugün ise toprağın 1 metre altına gömülen vizonlar toprağın üstüne, yüzeye geri çıktı. Ortada korkunç görüntüler bırakan bu olayın nedeni araştırıldı. Bölgede çalışma yapan ekipler ise nedenin ölüm sonrası gazlardan dolayı bir yükselme olduğunu açıkladı. Çözüm olarak da cesetlerin 2.5 metre derine gömülmesi önerildi. Şu an geri gömülmeye çalışılan 17 milyon vizyon hakkında halk, devlete oldukça tepki gösterdi. Hükümet ise corona virüs aşısının mutasyon Cluster virüsüne etki edemeyebileceğini söyleyerek risk almadıklarını savundu. Kuzey Jutland bölgesini ise tam karantinaya alarak riskleri 0’a indirgemeye çalıştıklarını belirtti.

Sude Aytekin'22