Covid-19 Yeni İlaç Klinik Denemeleri Başladı

Amerikan ilaç şirketi Pfizer, koronavirüse karşı geliştirdikleri oral yani ağızdan alınan antiviral ilaç üzerinde klinik denemelere başladı. İlaç şirketi, geliştirmekte oldukları bu ilacın HIV ve Hepatit C gibi viral hastalıkların da tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı. Pfizer aynı zamanda, hastaneye yatırılan Covid-19 hastalarına yönelik damardan uygulanan bir ilacın da erken aşama denemelerini gerçekleştirmektedir. Pfizer Küresel Araştırma Geliştirme ve Medikal Başkanı Mikael Dolsten yaptığı açıklamada “Covid-19 salgınıyla mücadele için hem aşı yoluyla önleme hem de virüsü kapanlar için hedefe yönelik tedavi gerekli.” sözlerine yer verdi. Ayrıca Pfizer, BioNTech ile aşı geliştirdikten sonra, diğer virüslere karşı da yeni aşılar yapmak için mRNA teknolojisini geliştirmeyi planladığını da duyurdu.

Melisa Dilege'22