Covid-19 Aşısı Güncel Durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gelen son haberlere göre Çin'in başkenti Pekin'de acil durum ilan edilmiş ve gümrük işlemlerine ara verilmişti. Bu sebepten dolayı Türkiye'ye gelecek olan aşıların bekleme süresi iki gün daha gecikmişti. Son açıklamalara göre acil durum Pekin gümrüğünde görülen COVİD-19 vakası olarak netleşmiş ve aktarmanın sebebi bu olarak görülmüştü. Acil durum ilanının ardından pek çok bölgede giriş-çıkışlar durduruldu. 25 Aralık ihtibarıyla aşı yapmaya başlayan ülkeler (ABD, Çin, Birleşik Krallık, İsrai, Rusya, Kanada, Bahreyni Meksika, Şili ve Kosta Rika) arasından en fazla aşı ABD ve Çin'de uygulandı. Gecikmenin çok uzun sürmemesi, aşıların 2 gün içerisinde ülkemize ulaşması ümidiyle.

Yasmin Erkohen'22