Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Olaylar 5

Eylemcilerden Şeyma Altundal’ın gözaltına alınırken yerde sürüklendiğini, başörtüsünün açıldığını, kendisine ters kelepçe uygulandığını ve başını örtmesine izin verilmediğini söylemesi üstüne Türk Polis Teşkilatı resmi sayfası bu ifadeleri yalandı ve kanıt olarak bir video paylaştı. Gözaltına alınan 51 öğrenci serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Melih Bey’le ilgili de 9 tane aday önüme geldi bu 9 adaydan bir tanesi olan Melih Bey’i yine aynı şekilde atamasını yaptım.” "Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları, oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak ve bunu bu şekilde kabul etmek mümkün değil. Televizyonlarda 'Melih Bulu istifa etsin' diyorlar, yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler" ifadelerini kullandı. Boğaziçili öğrenciler, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini hedef alan açıklamalarının ardından açık mektup yayınladı. Öğrenciler, “Bizi size koşulsuz itaat edenlerle karıştırmayın. Siz padişah değilsiniz, biz de tebaanız değiliz. Ama madem yürek demişsiniz kısaca ona da cevap verelim. Bizim hiçbir dokunulmazlığımız yok! Sizse 19 senedir bir dokunulmazlık zırhının altında esip gürlüyorsunuz” ifadelerini kullandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararları ile Boğaziçi Üniversitesi’ne Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kuruldu. 11 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Boğaziçi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, istifa tartışmalarına ilişkin, "Yıllardır hayalimdi üniversitede rektör olmak bunun için de çok çalıştım. Asla istifa etmeyi düşünmüyorum." dedi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun yardımcılığı görevine ise Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi.

Yazan: Zeynep Tatlı