Bir Kadın Cinayeti Daha: Melek Aslan

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz çarşamba 24 yaşındaki Melek Aslan, erkek kardeşi Mustafa Aslan tarafından sokak ortası canice, silahla vurularak öldürülmüştü. Bugün yakalanıp gözaltına alınan erkek kardeş ifadesinde “namusunu temizlediğini” belirtti. Olayın başlangıcının Orhan Vatansever isimli azmettirici şahıstan çıktığı söyleniyor. Vatansever, Melek Aslan’ın ayrılmak istediği fakat korkusundan yapamadığı eski sevgilisi olup Mustafa Aslan’a kardeşinin uygunsuz fotoğraflarını atarak onu bu cinayete teşvik eden kişidir. Vatansever iddialara göre aldatıldığını öğrendiğinde yaşadığı sinir ve intikam duygularıyla birlikte Mustafa Aslan’a, kardeşinin fuhuş ve uyuşturucuya karıştığını söyledi ve hemen “gereğinin” yapılması gerektiğini yoksa kendinin yapacağını belirtildi. (mesajlaşmalardan ve Mustafa Aslan’ın ifadesinden ulaşılan bilgilere göre). Mustafa Arslan da bu iddialar üzerine Melek Aslan’ı acımasızca göğsünden ve kafasından silahla vurarak katletti. Gereğinin yapılıp bu katil zanlılarının gerektiği gibi cezalandırılmaları en büyük temennimizdir. Ülkemizde artan neredeyse değil artık her gün gördüğümüz kadına şiddet vakalarının yanında ve destekçisiyiz. O namusunuz da, iffetiniz, kıskançlığınız da zarar ve gaddarlıktan başka bir şey değil. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmezmiş derler... Melek Aslan’ın yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.