Biden'ın Bazı Politikaları

Koronavirüs: Biden, en acil yöneleceği konunun, koronavirüsü kontrol altına almak olacağını belirtti, her eyalete en az 10 adet test merkezi açacağını ve testleri herkese açık ve bedava yapacağını söyledi. Ayrıca 100,000 kişilik bir takım kurarak ulusal bir temas-takibi programı başlatacağını belirtti. Ek olarak, herkesin maske takmasının zorunlu tutulmasını destekleyecekmiş.

İş imkanları: Koronavirüsün işler üzerindeki etkisini azaltmak için, “ne gerekiyorsa” harcamaya hazır olduğunu belirtti. Amaçları, küçük işletmelere kredi vermek ve kötü etkilenen ailelere doğrudan para ödemelerini artırmak. Ayrıca, asgari ücreti 15 dolara yükseltmeyi amaçlıyor.

Irksal Adaletsizlik: Biden’ın kazandığı açıklandığında verdiği ilk konuşmada dediği gibi, Amerika'da sistemik ırkçılık sorunu çok baskın, ve bunun çözülmesi için elinden geleceğini yapacağını söyledi. Kampanya süresince de, kendini Trump’ın tam tersi olarak tanımlayan Biden, kampanyasını birlik üzerine yaptı ve başkan olduğunda üzerine uğraşacağı en önemli konulardan birinin bu olduğunu sıklıkla belirtti. Planlarından biri, azınlıklara iş imkanları sunmak üzere 30 milyar dolarlık bir fon açmak.

Küresel İklim Değişikliği: Biden, başkanlığının ilk gününde Paris İklim Anlaşmasına tekrar gireceğini, iklim değişikliğini “varoluşsal tehdit” olarak tanımladı, ve Trump’ı, bu konuyla ilgili attığı yanlış adımlardan dolayı kınadı.

Sağlık: Trump’ın başkanlığı bitmeden önce attığı son adımlardan biri Obamacare denen sağlık sigortası programını kaldırmaya çalışmaktı, Biden, bunun aksine, kamu sağlık sigortası planlarını genişletmek için elinden geleni yapacağını belirtti. Belirttiği plan, Amerikalıların %97’sinin sigortalı olması yönünde.

Göçmenler: Biden, ofisteki ilk 100 gününde, Trump’ın Meksika sınırında çocukları ailelerinden ayıran bütün politikalarını ve müslüman çoğunluklu ülkelerin seyahat yasaklarını kaldıracağını söyledi.

Eğitim: Öğrenci kredisi borcu affı, okul ücreti olmayan üniversite sayısının arttırılması, evrensel okul öncesi eğitim gibi amaçlar uğruna çalışacağını belirtti. Karısı bir öğretmen olan Joe Biden, başkan yardımcılığı yaptığı 8 yılda da bu amaçlar uğruna adımlar atmıştır.

Damla Karabay'22