Berat Albayrak'ın İstifası

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Instagram hesabında paylaştığı bir gönderiyle istifa ettiğini açıkladı ve gerekçe olarak sağlık sorunlarını verdi. İstifa paylaşımı sonrası resmi makamlardan konu hakkında hiç bir açıklama gelmedi. Daha sonra twitter hesabı silinen Berat Albayrak’ın yine sosyal medyadan yaptığı istifasının gerçekliği sorgulanmaya başladı ve bunun bir siber saldırı olabileceğini düşünenler çıktı. Resmi makamlardan, bu kafa karıştırıcı olay hakkında bir ses çıkmamasına CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil. Aile kavgası ekonomiyi batırıyor. Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil.” diyerek tepki gösterdi. Daha sonra, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi twitter hesabında son aylara ait bütün gönderiler silindi. AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, “Görevine geri dönmesini temenni ediyoruz” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Erdoğan’a, “Bir yol ayrımındasın Sayın Erdoğan. Ya milletini seçip gerekeni yapacaksın ya da damadını seçip ilk sandıkta gideceksin” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada büyük olay olan bu haber ulusal kanallarda yayınlanmadı. Haberi ilk teyit eden ise Habertürk oldu. Gelecek Partisi Genel Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Devlet düzenini aşiret anlayışına çeviren sistemin değişmesi zorunlu” diyerek sert bir eleştiride bulundu. TL yüzde 4 seviyesinde değer kazanarak 8.06'ya kadar çekildi. Son iki yılda TL'nin en fazla değer kazandığı gün bugün oldu. AKP Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, “Zaten gündemi hepimiz takip ediyoruz. Göreve getirme, görevden alma, yetkilendirme, yetkisini alma Cumhurbaşkanlığı makamının takdirindedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, kendi takdirlerinde olan bu konuyu uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır” dedi. Cumhurbaşkanlığından ilk açıklama ise 27 saat sonra geldi, “Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denildi ve istifa teyit edildi. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan oldu.

Zeynep Tatlı'22