AZERBEYCAN ERMENİSTAN GÜNCEL!

Azerbaycan Ermenistan çatışmasında Ermenistan’ı destekleyen Fransız Senatosu, sözde 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni' tanıdı! Bu karar Azerbaycan be Fransa arası gerilimi arttırdı. Fransız Senatosu'nun aldığı karar sonrası Azerbaycan'ın nota verdiği Fransa, geri adım attı. Fransız Dışişleri Bakanlığı, Senato tarafından alınan kararın aksine, ülkenin Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını tanımadığını açıkladı. Birleşmiş Milletlere (BM) göre, Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağı olarak kabul ediliyor. Fransa, AGİT Minsk Grubu Eş Başkanı da Dağlık Karabağ sorununda taraflı davranması ve Ermenistan'a destek vermesiyle eleştiriliyor. Ayrıca Azerbaycan’ın zafer günü 10 Kasım’dan Atatürk’ün ölüm yıldönümü ile aynı güne denk geldiği için 8 Kasım’a çekildi.