Azerbaycan-Ermenistan Güncel Durum

44 gün sonra Ermenistan’ın yenilgisiyle son bulan Dağlık Karabağ savaşı, Ermenistan’ın iç siyasetini negatif etkiledi. Ülkede yaklaşık 10 bin insanın katıldığı Ermenistan başbakanı Paşinyan karşıtı protestolar 3'üncü gününe girerken güvenlik güçleri eylemcilere müdahale etmeye, ve tutuklama işlemlerine devam ediyor. Ayrıca iki gündür nerede olduğu bilinmeyen Paşinyan, bugün ilk kez bir açıklama yaptı ve yenilgi anlaşmasını imzalama gerekçesi olarak da "Hankendi birkaç gün içinde kaybedelirdik, ardından Askeran ve Martakert şehirlerini. Bu şehirleri yitirmemizle birlikte 20 bin asker kuşatma altında kalacaktı, sonuç ölüm ya da esir düşme olacaktı" cümlelerini kullandı. İşgal ettikleri bazı yerlerden çekilen Ermeniler terk ettikleri evleri ateşe vermeye başladı. Paşinyan Twitter hesabında Türkiye’nin, Azerbaycan’a yaptığı askeri yardımlarla Ermenileri etnik olarak ortadan kaldırmak istediğinden bahsetmiştir.

Melisa Dilege'22