Azerbaycan-Ermenistan Güncel Durum

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından 4'ü kent merkezi, 3'ü kasaba ve 201'i köy olmak üzere 208 yerleşim biriminin Ermeni işgalinden kurtarıldığını açıkladı. Devam eden çatışmalarda Ermeni güçlerin saldırıları Azerbaycan ordusu tarafından geri püskürtüldü. Cephe hattı boyunca kontrolün Azerbaycan ordusunda olduğu bildirildi. Ayrıca Azerbaycan bakanlığı, Ermenistan ordusunun iki ülke sınırında da ateşkesi ihlal ettiğini açıkladı. Dağlık Karabağ savaşında silahlarının çoğunu kaybeden Ermenistan cepheye gönderecek asker bulmakta güçlük çekiyor. Ermenistan şimdiye kadar 1177 askerinin öldüğünü açıkladı. Dağlık Karabağ'da silah altına alınan ve papazlar tarafından vaftiz edilen Ermeni askerlerin çoğunun çocuk ve gençler olduğu dikkat çekiyor.