Avrupa'da Koronavirüs: Son Durum

İngiltere: İngiltere, Avrupa'nın en ağır etkilenen ülkesi olmaya devam ediyor. Şu anda ülkeyi kasıp kavuran ikinci dalgayı yavaşlatmak için hükümet, 2 Aralık'a kadar ülke çapında yeni bir karantina uygulaması başlattı. Salgının başlangıcından bu yana İngiltere’de 1 milyondan fazla insan COVID-19’a yakalanırken, yaklaşık 49.000 kişi vefat etti.

İspanya: Yetkililer geçen hafta en az 15 gün sürecek, ancak altı aya kadar uzatılabilecek bir ulusal olağanüstü hal ilan ettiler. Ülke genelinde gece sokağa çıkma yasakları getirildi ve bölgeler arasında seyahat kesinlikle önerilmiyor. Ülke ilk dalga tarafından sert ve hızlı bir şekilde etkilenmişti ve en katı karantinalardan birini uygulamıştı. Salgının başlangıcından bu yana İspanya'da 1.3 milyondan fazla insan COVID-19’a yakalanırken, yaklaşık 38.800 kişi vefat etti.

İtalya: Mart ayında karantina uygulamasına ilk başlayan ülkelerden biri olan İtalya, vakalardaki artış sebebiyle gece sokağa çıkma yasakları ile birlikte sinema, tiyatro, spor salonları ve yüzme havuzlarının kapatılması gibi yeni tedbirler getirdi. Yeni kısıtlamalar, Roma ve diğer şehirlerde protestolarla öfkeyle karşılandı. Ülke, son birkaç gün içinde üç gün üst üste 30.000'den fazla yeni vaka kaydetti ve şu an toplamda 900.000’den fazla vaka tespit edilmiş durumda.

Polonya: 5 Kasım'da Polonya, 27.143 korona virüs vakası ile günlük rekorunu kırdı. Askerler hastalara COVID-19 testi yapmak için çalışıyor ve böylece tıp uzmanları hastalara yardım etmeye odaklanırken Varşova Ulusal Stadyumu da dahil olmak üzere birçok alan sahra hastanelerine dönüştürülüyor. Yetkililer, vatandaşların anayasa mahkemesinin ülkede kürtajı daha da kısıtlayan kararına karşı yaptıkları protestodan dolayı vaka sayılarının arttığını düşünüyorlar.

Defne Bahar'21