Avrupa'da Koronavirüs: Son Durum

Almanya: Almanya geçtiğimiz ilkbahar hızlı kararlarıyla vakaları kontrol altına almakta bir rol model olarak görünsede şu an artan vakalar hükümeti 2 Kasım' dan itibaren kısmi bir karantina ilan etmeye itti. Barlar, kafeler ve restoranlar ülke çapında kapatıldı. Başbakan Angela Merkel, tedbirin ulusal bir sağlık acil durumundan kaçınmak için olduğunu söyledi. Almanya 5 Kasım'da 19.990 vaka ile yeni bir günlük rekor gördü. Şu ana kadar 650.000'den fazla vaka doğrulanmasıyla ölü sayısı 11.000’i geçti.

Avusturya: Avusturya toplam 147.000 doğrulanmış vaka ve 1.377 ölüm gördü. Okullar ve kreşler açık kalırken, insanların saat 20:00 ile 06:00 arasında dışarı çıkmalarına izin verilmiyor ve özel toplantılar en fazla iki ev arasında sınırlandırıldı. Ek olarak, müzeler, tiyatrolar ve diğer kültür ve spor mekanları kapatıldı.

Belçika: COVID-19 vakalarının artması ile katı bir sokağa çıkma yasağı ve karantina süreci Belçika’da yeniden başladı. Temel ihtiyaçları sağlamayan işletmeler kapatıldı ve çalışanların mümkün olduğunca uzaktan çalışmaları istendi. Okul tatilleri ise 15 Kasım’a uzatıldı. Geceleri sokağa çıkma yasağı getirildi ve bölgeler arası seyahatler sınırlandırıldı.Başbakan Alexander De Croo, 2 Kasım Pazartesi günü başlayan yeni tedbirlerin en az bir buçuk ay yürürlükte olacağını duyurdu. Ülke pandeminin başından beri 12.708 kişi kaybetti. Belçika nüfusun oranı olarak dünya çapında en çok vakaya sahip ülke.

Çek Cumhuriyeti: Günde ortalama 12,000 vakası olan Çek Cumhuriyeti, 4 Kasım’da 15.727 vaka ile en yüksek vaka sayılarından birini gördü. Her 100,000 kişiden 1.481’inde COVID-19 var. Devlet, konaklama endüstrisini ve okulları kapatarak artışa tepki verdi.

Fransa: Fransa 1 Aralık’a kadar sürecek ikinci bir ulusal karantinaya girdi. Temel ihtiyaçları karşılamayan tüm dükkanlar kapatıldı ve insanların evlerinden çıkmak için bir form doldurmaları gerektiği bildirildi. Sadece okullar, fabrikalar ve inşaatlar çalışmaya devam etmekte. Bugüne kadar Fransa'da 1.6 milyondan fazla insan COVID-19' a yakalanırken, 39,000'den fazla kişi ise hayatını kaybetti.

Defne Bahar'21