Amy Coney Barrett Amerika'nın Yüksek Mahkeme Yargıçlığına Seçildi

Amerikan Senatosu, Ruth Bader Ginsburg'ün ölümünden sonra, prosedürleri hızlca bitirerek, neredeyse 5 hafta içerisinde, Trump'ın nominasyonunu yaptığı Amy Coney Barrett'ı Yüksek Mahkeme'de bir yargıç olmak için seçti. Senatodaki oylama, 52'ye 48 olarak sona erdi, neredeyse yarı yarıya. Demokrat parti, seçimlere kadar beklenmesi gerektiği konusunda ısrarcıydı, fakat senatoda çoğunlukta olan muhafazakarlar böyle düşünmüyordu. Trump'ın ve muhafazakar (republican) çoğunluklu Senato'nun bir pandemi durumunda, ve seçimlerden hemen önce bu prosedürleri bitirmeleri, ülkenin birincil ihtiyaçlarına hitap etmektense kendi çıkarlarına yönelik adımlar atmayı tercih ettiklerini gösteriyor. Bu, 151 yıldır, bir Yüksek Mahkeme yargıçının, azınlık partiden (demokratlar) hiçbir oy almayarak adandığı ilk zaman. Senato'da çoğunlukta olan muhafazakarlardan da, bir kişi dışında hepsi "evet" oyu verdi.