Almanya'da Covid-19 Aşısı Yapılacak Öncelikli Grup Belirlendi

Covid-19’a karşı yapılacak olan toplu aşılama, Almanya’da 27 Aralık’ta başlatılacaktır. Aşının öncelikli yapılacağı gruplar Sürekli Aşı Komisyonu (STIKO) ve Ulusal Bikim Akademisi Loepoldina’nın yardımları doğrultusunda belirlenmiştir. Öncelikli grupta 80 yaş üstündekiler, yaşlı bakımevlerinde kalanlar ve çeşitli sağlık çalışanları bulunmaktadır. İkinci grup ise 70 yaş üstü, çeşitli hastalıklar veya organ nakilleri geçirmiş, evsiz ve mültecilerin barındığı yurtlarda yaşayan kişilerden oluşmaktadır. Son olarak, üçüncü grup 60 yaş üstü insanlar, kronik hastalat, devlet kurumlarında önemli pozisyonlarda bulunan kişiler, öğretmenler ve eğitmenlerden oluşmaktadır.

Yazan:Yasmin Erkohen