%70 Etkili COVİD-19 Aşısı Geliştirildi

Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının, Covid-19 semptomları geliştiren kişileri durdurmada oldukça etkili olduğunu gösteriyor.

Ara veriler,% 70 koruma olduğunu öne sürüyor, ancak araştırmacılar, dozu değiştirerek rakamın% 90 kadar yüksek olabileceğini söylüyor.

Sonuçlar bir zafer olarak görülecek, ancak Pfizer ve Moderna aşılarının% 95 koruma göstermesinin ardından gelecek.

Bununla birlikte, Oxford jab çok daha ucuzdur ve saklanması ve dünyanın her köşesine diğer ikisinden daha kolay ulaşılır.

Bu nedenle, düzenleyiciler tarafından kullanım için onaylanırsa aşı, salgınla mücadelede önemli bir rol oynayacaktır.

Aşının bulucusu Prof Sarah Gilbert, "Bugünkü duyuru bizi virüsün neden olduğu yıkıma bir son vermek için aşıları kullanabileceğimiz zamana bir adım daha yaklaştırıyor" dedi

Ela Salcı'23