3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Bugün, Dünya Engelliler Günü. Dünya Engelliler Günü, ​Birleşmiş Milletler​ tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Bu günde, dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Hükûmet desteği ve sivil toplum organizasyonları ile birlikte bu günün kutlanması çeşitlilik göstermektedir. Her yıl bugün için değişik bir tema edilmektedir. Dünya Engelliler Gününün amacı insanlar arasında engelli olanların haklarını,sosyal ve ekonomik alanlarında farkındalık yaratmaktır. Ayrıca bugün onların mutluluklarını ve iyi oluşlarını görmek ve kutlamak için de vardır.

Deniz Erçelen'24