20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

20 kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kabul edilir. ​Çocukların karşı kaldıkları hak

ihlallerine farkındalık yaratmak amacıyla kutlanır. ​Çocuk hakları; Dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu ​yaşama ​,​eğitim, sağlık, barınma gibi hakların hepsini kapsayan evrensel bir kavramdır. Çocuk hakları ile ilgili kabul edilen ilk metin 1924’te Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi’dir ve Milletler Cemiyeti tarafından kabul edilmiştir. 20 Kasım

1989 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni imzalamıştır ve o günden beri Çocuk Hakları Günü kutlanır. 54 maddeden oluşan bu sözleşme çocukların yetişkinlerden farklı hakları olması gerektiği düşünüldüğü için ortaya çıkmıştır. Çocuk Hakları Günü evrensel bir gündür. Tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

Begüm Bulgurluoğlu'23